fredag 1 augusti 2008

Resten av seglingen.


På morgonen när vi vaknade i Viken, tog vi fram håvarna igen. Vi fick ingen krabba...
Vi håvade utanför hamnen. Jag såg ett litet huvud med nos som stack upp mellan stenarna. En mink! Den var väldigt nyfiken och sprang mot oss över stenen. Den nosade på min håv! Sen sprang den bort mot min bror, och sedan hoppade den ner i vattnet.
Vi gick dit den plumsat i, men såg inget. Plötsligt såg jag en skugga som flöt förbi in under stenarna igen. Vi letade bland stenarna men såg inget. Senare dök den upp igen... och ner i vattnet.
Efter vårt lilla äventyr med minken, seglade vi mot Ven, igen. Den här gången fick vi plats.
På kvällen tyckte mamma att vi skulle gå upp till kyrkan. (Vi låg i kyrkbackens hamn.) Vi gick upp, det tog kanske tio minuter. Sen skulle vi försöka komma ner en annan väg. På baksidan av kyrkan låg det en stig som gick ned för backen. Vi gick längs den, och efter ett tag blev det fullt med brännnässlor, det sved! Vi gick och gick, tills det var en skylt mitt på stigen där det stod "Privat", så vi fick gå hela vägen tillbaks igen...*Suck* Den natten sov jag gott!

På morgoen tyckte mamma och pappa att vi skulle till Flack fort, och sedan hem, men det blev inte så.
När vi seglat lite så sa min syster "Titta, det är rök där inne" och såg ned i båten. Mamma gick snabbt ner och tog ut vår spis, den var på spar låga! Pappa tog en spann och gav mamma. Inget brann upp, taket smälte lite bara. Hurra för syrror!

3 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Ni eldar lite ofta tycker jag. Yllefiltar, badrum och nu ett båttak!

Celia sa...

vad skulle din mamma ha spanen till. när satt ni på storm kök
celia

Ellapella sa...

Ja, lite för ofta kanke, men det var ett tag sedan sist.
Pappa trodde att mamma behövde släcka något. Men det behövdes inte.